19:30

Ohtana/Aapua FF

Referat: Assi IF - Ohtana/Aapua FF

På ett regnigt och snabbt Billerud Arena spelar Assi - Ohtana/Aapua 2-2 (0-2)
Matchen inleds med att spelet är jämnt innan Assi efrter ca 10 minuter tar över och dominerar stora delar av halvleken. I den 25:e minuten är det ändå OA som tar ledningen efter en fast situation, bollen hamnar hos Adam Zingmark som skjuter ett av sitt livs lösaste skott där bollen i sakta mak studsar mot Assi-målet - en försvarare skall slå bort bollen men helbommar och plötsligt ligger kulan i nät och 0-1 är ett faktum. Strax före halvtid kommer OA i ett snabbt anfall på högerkanten där bollen spelas till John Kalla som hittar igenom med en smörpassning som Miikka Koivuniemi tar emot elegant och prickskjuter in 0-2 tätt intill stolpen. Efter målet har Assi två jättelägen till reducering men man lyckas med konststycket att sätta bollarna utanför målramen. Vi går till paus med ledning 2-0 vilket är ett resultat vi måste vara väldigt nöjda över då Assi ägt såväl boll och också haft flest målchanser.

Andra halvlek inleds med att Assis målvakt vid en rensning slår bollen rakt på Joel Hiltunen som är nära att sätta bollen i nät men målisen får skottet rakt på sig. I den 54:a minuten kommer Assis Adam Norgren fram på högerkanten - inspelet når Harri Kurkela som bredsidar in reduceringen 1-2. Efter målet flyttar Assi fram ytterligare folk och vi har nu några kontringslägen som är på väg att kunna bli farligheter men det blir ändå inga riktiga målchanser. Assi fortsätter att trumma på och vi får jaga mycket boll mot ett bollskickligt hemmalag. I den 76:e minuten får Assi en frispark ca 25 meter från målet - Mattias Korpela skjuter frisparken som träffar en av våra killar och en grundlurad Kotten kan se 2-2 bollen rulla in bakom honom. Slutkvarten har båda lagen flera hörnor men 2-2 står sig till slutsignalen.

Sett över hela matchen är nog Assi mer missnöjt med resultatet än vad OAFF är. Det som imponerar hos OAFF är att laget trots att tre man saknades från förra matchen ändå håller ihop spelet och 2-2 mot ett starkt och bra spelande Assi måste vi vara helnöjda med. Försvarsmässigt var vi åter svårpasserade där alla gör riktigt bra insatser, på mittfältet hade vi svårt att få igång ett bra passningspel annat än korta stunder och offensivt kom vi inte till dom riktigt farliga chanserna men starkt ändå att göra två mål. I OAFF ger vi dom extraplussen till Anders Palo, Jocke Juntti, Liam Alldén, John Kalla och pigge ersättaren Albin Tornberg. I Assi var Raimi Sulaimon suverän i backlinjen, på mittfältet var Robin Gälman bäst på plan och offensivt var Adam Nordgren den vassaste. Domare Sara Wiinikka gör åter en mycket bra insats.

Laget: Kotten - Jocke J, Adam, Palo, Liam - Jocke L, John (ut 88), Mäki, Miikka - Joel, Johannes P (ut 71)
Ers: Albin (in 71), Markus M (in 88)